Трамп нарахував Німеччині 375 млрд доларів боргів перед НАТО

09:14, 27.03.2017

Ангела Меркель не реагуватиме на провокацію Дональда Трампа.

Президент США Дональд Трамп пред'явив Німеччині рахунок на суму 375 млрд дол, які офіційний Берлін нібито "заборгував" у рамках участі в НАТО за останні роки.

 

Це сталося під час нещодавньої зустрічі Дональда Трампа з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, пише видання Times.

 

Видання посилається на джерела в уряді Німеччини, які підтвердили цю інформацію, назвавши сам факт заяви про багатомільярдний рахунок "обурливим".

 

Джерела також повідомили, що американський президент особисто передав документ Меркель під час її візиту до Вашингтона.

 

"Задум подібних вимог у тому, щоб залякати іншу країну, однак канцлер сприйняла їх спокійно і не буде відповідати на ці провокації", - цитує видання неназваного німецького міністра.

 

Зауважимо, що про "борги Німеччини" Трамп написав у своєму Twitter наступного дня після переговорів з канцлером Ангелою Меркель. На його думку, Вашингтон має отримувати «більше за ту потужну та недешеву оборону, яку надає Німеччині».

 

Пізніше міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн відкинула звинувачення Трампа на адресу Берліна у тому, що він заборгував «величезні суми» НАТО.

 

«Немає жодного боргу в рамках НАТО. Прив'язувати винятково до НАТО витрати на оборону на рівні двох відсотків ВВП, яких ми хочемо досягнути до середини наступного десятиліття, є помилковим», - заявила пані Ляєн.