У Київі затримали посадовця Шевченківської райадміністрації через привласнення 27 мільйонів

17:03, 24.03.2017

Віктор Андрєєв під час затримання. (Фото прокуратури Києва)

Перший заступник голови Шевченківської райадміністрації Києва Віктор Андрєєв затриманий за підозрою розкраданні комунального майна на 27 мільйонів гривень в Києві у п’ятницю.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

 

"24 березня прокуратурою Києва затримано та повідомлено про підозру першому заступнику голови Шевченківської районної державної адміністрації в місті Києві у розкраданні майна територіальної громади та заволодінні коштами комунальних підприємств", - йдеться в повідомленні.

 

Заступнику голови райдержадміністрації закидають причетність до створення злочинної організації, яка привласнила майно територіальної громади Шевченківського району на суму понад 27 мільйонів гривень.

 

"Механізм заволодіння вказаним майном полягав у підробленні правовстановлюючих документів, які використовувалися у подальшому в нотаріальних конторах для зміни власника. Після цього комунальне майно переоформлювалось на підконтрольні першому заступнику голови РДА підприємства та відчужувалось іншим власникам", - наголошують у прокуратурі.

 

За даними слідства, за такою схемою з комунальної власності незаконно вибули 5 об’єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири), що розташовані на території Шевченківського району столиці.

 

Слідчі також задокументували 10 фактів надання Андрєєвим незаконних вказівок на зняття готівковки з рахунків комунальних підприємств, контроль за якими він здійснював, на загальну суму близько 2 мільйонів гривень.

 

"У подальшому вказані кошти останній обертав на свою користь", - наголосили у прокуратурі.

 

На даний час чиновнику оголошено про підозру та готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

 

Зазначимо, у травні 2015 року правоохоронці затримали першого заступника голови Шевченківської РДА Віктора Андрєєва та першого заступника директора КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" Петра Романюка за отримання хабара у сумі 73,5 тисячі гривень.

 

У травні 2015 року мер Києва Віталій Кличко висловив сподівання, що Андрєєв та заступник директора районного комунального підприємства, яких спіймали на хабарі, не уникнуть відповідальності.