Ахтем Чийгоз сидітиме в Сімферопольському СІЗО ще три місяці

19:31, 23.03.2017

Окупанти продовжують утримувати Ахтема Чийгоза за гратами.

Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму продовжив арешт заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза на три місяці. Відтак, політв’язень сидітиме в СІЗО Сімферополя до 8 липня.

 

Про це повідомив адвокат Чийгоза Микоал Полозов у своєму Twitter в четвер.

 

"Суд продовжив утримання під вартою Ахтему Чийгозу на 3 місяці на період з 08.04 до 08.07", - зазначив Полозов.

 

У свою чергу, Міністерство закордонних справ України вважає нікчемним рішення підконрольного Росії кримського "суду" щодо продовження арешту Чийгоза ще на три  місяці і вимагає його звільнити.

 

"Рішення у справі Ахтема Чийгоза є нікчемним. Справа сфабрикована. Висловлюємо протест і вимагаємо звільнення", - написала речник МЗС Мар'яна Беца на своїй сторінці у Twitter.

 

Нагадаємо, окупаційний суд висуває Чийгозу обвинувачення в організації масових безпорядків під час мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

 

Пікет, на якому прихильникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Русское единство", відбувався напередодні захоплення Криму російськими військовими. Окрім Чийгоза, по справі "26 лютого" заарештовані Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі.