У Парижі сталася серія атак на поліцейських, нападника перевіряють на причетність до терористів

10:53, 19.03.2017

Зієд Бен Белгасем на підлозі аеропорту Орлі (AFP)

У столиці Франції Парижі відбулася серія нападів на поліцейських, що завершилася стріляниною в аеропорту Орлі. Нападника вбито, його перевіряють на причетність до терористів.

Французька преса назвала ім'я нападника. Ним виявився Зієд Бен Белгасем.

Перший напад він вчинив одній зі шкіл французького містечка Грас, там було поранено вісім осіб.

Після цього викрав авто та на ньому відправився в аеропорт Орлі, що у передмісті Парижа, по дорозі обстрілявши поліцейських, що намагалися перевірити у нього документи.

"Чоловік був помічений у передмісті Парижа Вітрі за крадіжкою автомобіля і за погрозами в барі. Він також пов’язаний з інцидентом під час перевірки документів біля містечка Гарж-ле-Гонесс (14 км на північ від Парижа). Під час перевірки щось пішло не так, і він відкрив вогонь по поліцейських. Один з них отримав легкі поранення" - повідомив голова МВС Франції Бруно Ле Ру.

Він додав, що слідство тепер перевірить Зієда Бен Белгасема на причетність до терористів. Суд та антитерористичний відділ прокуратури Франції розпочали відповідне розслідування

Найбільшое нападник відзначився в аеропорту Орлі.

Зієд Бен Белгасем напагався вихопити зброю в правоохоронця. За цей напад його застрелили, хоча перед цим він устиг відправити смс батькові та братові, у якому написав, що вистрілив у поліцію.

Після нападу з терміналу аеропорту евакуювали близько 3 тисяч людей. Він залишався закритим більше 3 годин, адже правоохоронці шукали спільників нападника.