Ресторатора Олександра Ряжева з дітьми розстріляли у Києві

07:45, 09.03.2017

На місці розстрілу ресторатора Олександра Ряжева усю ніч працювали слідчі.

Власник одеського ресторану «Вітрина» Олександр Ряжев був розстріляний вбивцею у власному автомобілі Mercedes-Benz на вулиці Антоновича в Голосіївському районі Києва у середу ввечері.

 

Вбивцю не спинив той факт, що в салоні були діти Ряжева – хлопчик 6 років і дівчинка 8 років. Обоє дітей отримали кульові поранення, але їхньому життю нічого не загрожує.

 

Про це повідомляє поліція Києва.

 

«Киянин разом із двома дітьми повертався автомобілем додому. Біля будинку невідомий розстріляв "Мерседес". Під час огляду на місці події попередньо встановлено, що зловмисник зробив шість пострілів, ймовірно - із пістолета Макарова. Дітей, які перебували у салоні авто, доставили в "Охматдит", - зазначили у поліції.

 

Водій помер у машині "швидкої допомоги". За даними слідства, чоловік отримав чотири вогнепальні поранення, серед яких були смертельні.

 

Як зазначив керівник столичного главку Нацполіції Андрій Крищенко, діти, які перебували у Mercedes'і – син Діма, 6 років і донька Настя, 8 років також отримали поранення. Їм надано медичну допомогу, їхньому життю нічого не загрожує.

 

Оскільки метою стрілка був Ряжев, практично всі постріли припали на водійські двері і діти були поранені не смертельно. Утім, навіть за так званими «поняттями» кримінального світу, заборонено вбивати будь-кого у присутності дітей, які можуть постраждати. Тобто у даному випадку має місце кримінальний безмір.

 

 

За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження за ст. 115 КК України.

 

На місці всю ніч працювали слідчо-оперативні групи головного та районного управлінь поліції, встановлюють свідків та очевидців подіі, проводиться огляд прилеглої території. Оперативники виявили гільзи калібру 9 мм.

 

«Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення всіх подробиць події та осіб, причетних до вбивства», - йдеться у повідомленні поліції.

 

Пізніше пан Крищенко додав, що слідчі розглядають різні версії вбивства Ряжева: від комерційної версії до версії щодо особистої неприязні. 

 

Також стало відомо, що дівчинку вже виписали з лікарні, вона перебуває вдома. Тоді як маленькому сину бізнесмена зробили операцію, він перебуває у лікарні під наглядом лікарів.