У колишнього голови ДУС Ігоря Тарасюка знайшли мільйон євро і золото

15:34, 03.03.2017

Ігор Тарасюк став підозрюваним у справі щодо Межигір'я.

Слідчі Генпрокуратури оголосили підозру у заволодінні державним майоном колишньому голові Державного управління справами Ігорю Тарасюку в четвер. Місце проживання Тарасюка обшукали і вилучили 1 млн. євро, золото та документи.

 

Про це повідомив і оприлюднив світлину з мільйоном євро Генпрокурор Юрій Луценко у Facebook  у п’ятницю.

 

За його словами, пан Тарасюк фігурує як підозрюваний у кримінальному провадженні «за фактами створення і діяльності злочинної організації та заволодінням у її складі державним майном - комплексом відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір’я», загальною вартістю 540 млн. грн».

 

Головними підозрюваними у даному кримінальному провадженні є колишній президент-втікач Віктор Янукович та його старший син Олександр, колишній міністр екології Едупард Ставицький, директор фірми «Танталіт» Павло Литовченко (саме ця фірма стала номінальним власником «Межигір’я») та інші.

 

 

Генпрокурор повідомив, що "у ході досудового розслідування за місцем проживання Тарасюка проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено документи, 1 млн. євро, золото та інші речі, які мають значення для слідства".

 

У п’ятницю суд має обрати Ігорю Тарасюку запобіжний захід.

 

"Щодо інших підозрюваних осіб у даному кримінальному провадженні, які переховуються від органу досудового розслідування, а саме Януковича В.Ф., Януковича О.В., Ставицького Е.А. та Литовченка П.В., Генеральною прокуратурою України внесені клопотання до Печерського районного суду Києва про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування", - написав пан Луценко.

 

Нагадаємо, Ігор Тарасюк у 2005 – 2010 роках був керівником Державного управління справами адміністрації Президента.