Володимиру Рубану СБУ заборонила відвідувати квартиру тещі

13:38, 28.02.2017

Володимиру Рубану заборонили поїздки на Донбас (Sputnik)

Володимиру Рубану, що разом із Надією Савченко перетинали лінію розмежування із терористами на Донбасі, Служба безпеки України заборонила "відвідувати квартиру тещі", повідомляє речник СБУ Олена Гітлянська.

"Координаційний центр при штабі АТО призупинив дію дозволу на перетин лінії зіткнення громадянину України Володимиру Рубану до з’ясування усіх обставин. Рішення прийнято відповідно до п. 4 ст. 7.9 Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей", - інформує Гітлянська.

Вона стверджує, що в офіційному проханні Рубана про поїздки на окуповану територію значиться, що йому потрібно доглядати за квартирою тещі.

"Під час вчорашнього спілкування зі співробітниками СБУ В.Рубан послався на статтю 63 Конституції України та не надав жодних пояснень, чому порушив порядок перетину лінії розмежування", - повідомляє Олена Гітлянська.

Володимир Рубан, після спілкавання з представниками СБУ поблизу Мар'їнки, заявив, що перевозить полонених, що розходиться з офіційним дозволом на поїздки до окупованої території.

"Служба безпеки України вітає будь-яку допомогу у питанні звільнення наших співвітчизників, проте закликає припинити політичні спекуляції та самопіар на цій темі", заявляють в СБУ.

Нагадаємо, що Володимир Рубан 27 лютого давав свідчення щодо причин поїздок до терористів.

До цього він разом із Надією Савченко їздили на підконтрольну ДНР територію, щоб відвідати українських військовополонених.