Шулявський міст перекритий, маршрути транспорту змінили

07:27, 28.02.2017

Шулявський шляхопровід перекритий до рішення комісії, уламки демонтують (Андрій Жигайло)

Рух по Шулявському шляхопроводу обмежений до рішення комісії, що розпочала його обстеження. На період перекриття мосту міська влада Києва змінила маршрути громадського транспорту.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що зараз експерти розглядають, чи можливо дозволити або обмежити лише частково рух по мосту.

"Триває експертна оцінка стану моста. Більш конкретно зможемо сказати після того, як отримаємо інформацію від експертів. Вони будуть працювати всю ніч і до 6-ї години ранку у нас буде більш детальна інформація про стан мосту та про те, чи зможемо ми його далі експлуатувати, чи буде експлуатація в обмеженому режимі, чи взагалі його потрібно буде закрити", - сказав він журналістам.

Кличко нагадав, що в рамках підготовки до різних сценаріїв розвитку ситуації вже розробляються об'їзні маршрути.

У зв'язку з обвалом Шулявського мосту вносяться зміни в роботу тролейбусів маршрутів № 7, 22, 27, 30,42, повідомляє прес-служба КП "Київпастранс".

Тролейбусний маршрут №7 "вул. Чорнобильська - ст. м "Шулявська" продовжено до Повітрофлотського шляхопроводу.

Тролейбусний маршрут №22 "вул. Ольжича - Аеропорт "Київ" курсує на двох ділянках: від вул. Ольжича до вул. Дегтярівська, від Міжнародного аеропорту "Київ" до Індустріального шляхопроводу;

Тролейбусний маршрут №30 "вул.Милославська - вул.Кадетський гай" курсує на двох ділянках: від вул. Милославська до вул. Дегтярівська, від вул. Кадетський гай до Індустріального шляхопроводу;

Тролейбусний маршрут №27 "Залізнична станція "Київ-Волинський"- ст. м. Петрівка" курсує на двох ділянках: від ст. м "Петрівка" до вул. Дегтярівська, від Залізничної станції Київ-Волинський до Індустріального шляхопроводу;

Тролейбусний маршрут №42 "ст. м "Либідська" - вул. Дегтярівська" курсуватиме до Індустріального шляхопроводу.

Також збільшено кількість вагонів на трамвайному маршруті № 3 Борщагівської лінії швидкісного трамваю.

Таким чином, територія біля метро Шулявська залишається без громадського транспорту. Приватні перевізники, чий транспорт з'єднує метро Шулявську з іншими районами міста, про зміни в роботі наразі не повідомляють.

"На Шулявському шляхопроводі зараз демонтують зовнішню конструкцію пішохідної частини, яка обвалилася", - повідомляють у соцмережах.

Подробиці аварії на мосту читайте в матеріалі "УМ".