Парубій розповів японцям про досвід війни з Росією на кораблі Терудзукі

17:40, 27.02.2017

Андрій Парубій дізнався про бойову місць флоту Японії.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний у посиленні співпраці та обміну досвідом між Морськими силами Самооборони Японії та Військово-морськими силами України вже найближчим часом.

 

Про свій робочий візит до Японії і відвідування морської бази у місті Йокоску пан Парубій розповів у Facebook  у понеділок.

 

"Розпочався мій робочий візит до Японії. У перший день - на запрошення командування Морських сил Самооборони Японії - відвідав морську базу у місті Йокоску і корабель «Терудзукі». Я переконаний, що зовсім скоро посилиться співпраця та обмін досвідом між Морськими силами Самооборони Японії та Військово-морськими силами України", - написав Андрій Парубій.

 

І додав: «Хоч Японія і далеко від України, але існує чимало речей, які нас об'єднують, зокрема і спільний ворог - "глобальна загроза всього вільного світу - путінська Росія».

 

За його словами, на борту флагмана японського флоту "Терудзукі" він обговорив з віце-адміралом Кадзукі Ямасітою - Головнокомандувачем морськими силами Самооборони Японії, питання військової співпраці.

 

«Для наших японських союзників важливий досвід, який здобули українські Збройні сили у гібридній війні з російським імперіалістом», - написав Парубій.

 

Спікер Ради також тішиться з того, що після екскурсії по діючому флагману "Терудзукі" японські колеги провели йому екскурсію на кораблі, який нині перетворений на музей - "Мікаса".

 

 

"Легендарний бойовий броненосець "Мікаса" був флагманом японського флоту у 1904-1905 роках, коли японські самураї на морі знищили російський імперський флот", - написав Парубій.

 

Голова Ради перебуватиме з візитом у Японії до 3 березня.