У Авдіївці знову немає світла через обстріли (фото)

12:04, 25.02.2017

Приватні будинки старої Авдіївки палали після обстрілів.

Мешканці міста Авдіївки знову лишилися без світла після того, як бойовики терористичної ДНР обстріляли місто в ніч на суботу.

 

Кілька снарядів пошкодили високовольтну лінію на околицях Авдіївки, що призвело до припинення електропостачання міста та Авдіївського коксохімічного заводу. Пожежі приватних будинків, окрім рятувальників гасили військові ЗСУ і навіть українські та іноземні журналісти. 

 

Про це повідомляє прес-центр АТО у суботу.

 

 

«Вчора близько 23.00, внаслідок кількох потужних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, в Авдіївці зникло електропостачання», - йдеться у повідомленні.

 

 

Як повідомляють офіцери Оперативного прес-центру, у місті поступово знижується температура в системі опалення. Відчутні проблеми з мобільним зв’язком та доступом до мережі Інтернет.

 

 

Критичні об’єкти інфраструктури продовжують під’єднувати до електрогенераторів.

 

 

«В результаті нічного обстрілу противника виникли пожежі та зруйновано споруди у житловому секторі Старої Авдіївки. Загалом зафіксовано чотири пожежі у приватному секторі передмістя. За попередніми даними поранених та загиблих серед мирних мешканців немає», - повідомляють у штабі АТО. 

 

 

У свою чергу рятувальники додають, що нічними обстрілами пошкоджено  високовольтну лінію 110 кВ поблизу міста.

 

 

«Станом на ранок 25 лютого централізоване електропостачання відсутнє», - йдеться у повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.  

 

Зазначається, що об'єкти соціально-побутової сфери, що не мають власних систем резервного електроживлення планується забезпечити електроенергією від 6 генераторів ДСНС (в резерві знаходяться ще 6 генераторів різної потужності).

 

«Теплопостачання у місті здійснюється централізовано за рахунок заводської теплоенергоцентралі на природному газі. Температура повітря навколишнього середовища становить 2 градуси тепла. Централізоване водопостачання здійснюється по графіку за рахунок створених резервів (створено резерв води із розрахунку на 4 доби)», - інформують рятувальники.

 

Водночас, віце-прем'єр Геннадій Зубко на своїй сторінці в Facebook  повідомив, що в  Авдіївці подача води буде здійснюватися двічі на добу.

 

«Працівникам КП "Вода Донбасу" разом с ДСНС вдалось відновити водопостачання в мережу в аварійному режимі з резерву. Вода постачатиметься за графіком: 4 години та 6 годин у першій та у другій половині дня відповідно", - йдеться в повідомленні.

 

Пан Зубко також зазначив, що очікується "режим тиші" для відновлення фільтрувальної станції та трубопроводу в "сірій зоні".

 

Нагадаємо, напередодні бойовики обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію, в результаті чого Авдіївка залишилася без водопостачання.

 

За даними штабу АТО, загалом за минулу добу в районі проведення АТО бойовики 92 рази відкривали вогонь по позиціях українських сил. В результаті 12 захисників України були поранені, ще четверо - травмовані.

 

Прикметно, що лише кілька днів тому депутат Надія Савченко оглядала блокпости навколо Авдіївки і спілкувалася із захисниками України, а нині – перебуває в окупованому Донецьку і спілкується з терористами і окупантами, які атакують і обстрілюють ту ж сам Авдіївку і вбивають українських воїнів.