Олексій Гончаренко розповів про свою роль «наживки» для викрадачів

19:02, 23.02.2017

Народний депутат Олексій Гончаренко стверджує, що правоохоронці заздалегідь попередили його про те, що сепаратистська група готується його викрасти.

 

Саме тому він виступив у ролі «наживки» для спецоперації правоохоронців по затриманню злочинців.

 

Про це він повідомив у чисельних коментарях українським ЗМІ одразу після затримання трьох підозрюваних у четвер.

 

"Це була спецоперація силових структур щодо затримання групи, що планувала ряд злочинів, зокрема, нанесення тяжких злочинів мені. Я виступав в ролі "наживки", сьогодні був апогей спецоперації, яка тривала декілька місяців. Це було приурочено до 23 лютого, до чергової сакральної дати для проросійських сил", - зазначив пан Гончаренко.

 

Депутат уточнив, що одним із замовників його викрадення був представник "Опозиційного блоку" – депутат Лиманської райради Олександр Кушнарьов, «чий син був одним з бойовиків Антимайдану в 2014 році і загинув на Куликовому полі під час подій 2 травня в Одесі».

 

За його словами, «особисто Кушнарьов мав мотив помсти».

 

Народний депутат розповів деталі спецоперації: "У ніч на 23 лютого я виїхав до Одеси, щоб виконати свою роль в цій спецоперації. Після цього я з'явився в деяких місцях, які відстежували злочинці. Було проведено інсценування викрадення, замовники виїхали на місце викрадення, щоб здійснити свій план, але там їх чекали співробітники СБУ і прокуратури. Усе це задокументовано, була проведена серйозна операція. У них вилучена кислота, засоби для тортур тощо".

 

На своїй сторінці у Facebook  Олексій Гончаренко запевнив, що з ним усе добре, він продовжує перебувати в Одесі. Політик також подякував усім, хто переймався його долею, а також правоохоронцям за своє врятоване життя.

 

Як повідомляла «УМ», в четвер окремі депутати Ради повідомили про викрадення Гончаренка під час поїздки на термінову зустріч до Одеси.

 

Насправді ж викраденню і запланованому катуванню депутата запобігли правоохоронці.

 

За даними слідства, троє зловмисників планували осліпити заступника голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Гончаренка за допомогою кислоти і поламати коліна молотком.

 

Олексій Гончаренко неодноразово ставав фігурантом сканділів. Свою активну політичну діяльність розпочав у Партії Регіонів, яку покинув лише після загибелі протестувальників на Майдані у Києві.

 

Згодом почав позиціонувати себе, як палкого патріота і пройшов до Ради від Блоку Петра Порошенка.