Янукович спростував свою попередню заяву про прохання ввести до України війська Росії

16:15, 22.02.2017

Віктор Янукович на прес-конференції спростував свої попередні заяви

Віктор Янукович на прес-конференції спростував свою заяву, яку він зробив 2 квітня 2014 року, про прохання ввести війська Росії на територію України.

"Я не просив вводити війська в Україну… Я не зраджував своєму народу, я намагався свій народ захистити, і зробити це в рамках своїх повноважень", – йдеться в зверненні Януковича до світових лідерів, яке поширюють російські ЗМІ.

Таким чином, Віктор Янукович поставив під сумнів документ, який продемонстрував на засіданні ООН представник Росії Віталій Чуркін, який уже не може підтвердити або спростувати фотокопію заяви Януковича.

Одночасно з цим, Янукович, якого в Україні звинувачують в організації масових убивств, повідомив, що метою його письмової заяви, яку він направив Путіну, було бажання "зупинити незаконні збройні формування, які почали знищувати людей на Донбасі".

Нагадаємо, що озброєні банди без знаків розрізнення на Донбасі з'явилися уже після прес-конференції Януковича, на якій він 2 квітня 2014 році повідомив, що просив Путіна ввести війська в Україну.

Наприклад, Донецька ОДА захоплена була 6 квітня, а Слов'янськ тимчасово перейшов під контроль озброєних бандитів під керівництвом Стрєлкова-Гіркіна 12 квітня 2014 року.

Янукович не пояснив, які незаконні збройні формування він намагався зупинити у 2014 році.

Під час інтерв'ю 21 лютого 2017 року Янукович заявив, що він готовий дати всі покази слідчим, але остерігається їхати в Україну, адже хвилюється за своє життя та здоров'я. Свідчити у кримінальних справах він готовий лише в місцях, що передбачені російськими законами.

"Пропозиція приїхати мені в Київ що вона значить, це така, можна сказати, гра зі мною", - сказав він.

При цьому, Янукович впевнений, що слідчі, судді та прокурори, які працюють над його справою, подумають про своє майбутнє перед винесенням рішення.