Авдіївська міськлікарня працює в режимі надзвичайної ситуації

21:01, 03.02.2017

Медики і волонтери в Авдіївській лікарні працюють цілодобово. (Фото з ФБ-сторінки Уляни Супрун)

Авдіївська міська лікарня працює в режимі надзвичайної ситуації цілодобово. Поранених захисників України еквакуюють в тил після стабілізації стану.

 

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook  у п’ятницю.

 

"Цілодобово працює 4 хірурги та 3 анестезіологи. Розгорнуто три операційні, штат сформовано за рахунок цивільних місцевих лікарів та груп підсилення Міноборони", - написала пані Супрун.

 

За її словами, лікарня забезпечена оперативним резервом медикаментів та медичних виробів, а електроживлення лікарні відбувається від генератора резервного живлення, який забезпечили рятувальники. Тому лікарня функціонує без перебоїв.

 

"Для цілодобової роботи спеціально сформовано 2 бригади екстреної медичної допомоги, в яких задіяні штатні працівники Авдіївської підстанції екстреної медичної допомоги та медичних працівників, які відряджені з інших регіонів України", - додала керівник МОЗ.

 

Окрім того, сформовано військово-цивільну об’єднану бригаду, яка надає допомогу як військовим, так і цивільному населенню.

 

Пані Супрун каже, що цивільних та військових поранених евакуюють військово-медична служба та волонтерські бригади (ASAP, Госпітальєри, Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова) до 66 військового польового шпиталю.

 

"Після стабілізації стану важких пацієнтів в Авдіївці їх евакуюють в тил. Евакуація відбувається до Костянтинівської , Мирноградської та Покровської лікарень", - поінформувала керівник відомства.

 

І додає: "Завдяки злагодженій роботі волонтерів та працівників шпиталю вдається максимально швидко надавати спеціалізовану допомогу пораненим військовим".

 

Уляна Супрун також інформує, що у перші години загострення ситуації в Авдіївці, міністерство відрядило до зони бойових дій головного спеціаліста Управління екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександра Данилюка для забезпечення координації дій державних установ і волонтерських організацій.

 

За її словами, пан Данилюк «має величезний досвід роботи у зоні бойових дій: два роки тому він як військовий лікар 128 окремої гірсько-піхотної бригади рятував життя військових під Дебальцевим».

 

Нагадаємо, що в районі Авдіївки шість діб поспіль тривають активні бойові дії. Ворог обстрілює не лише позиції ЗСУ в районі промзони міста, але й мирні квартали. 

 

Через це Авдіївка перебуває на межі гуманітарної катастрофи. 

 

У четвер в районі Світлодарської дуги загинула медик 54-ї бригади Наталія Хоружа, яка намагалася врятувати пораненого на полі бою. Бойовики поцілили у "швидку" із червоним хрестом протитанковою ракетою.