Під Авдіївкою загинуло десятеро захисників України

16:03, 03.02.2017

Воїни ЗСУ контролюють ситуацію під Авдіївкою.

Збройні сили України втратили 10 бійців, ще 66 захисників України отримали поранення під час оборони міста Авдіївка, починаючи з 29 січня.

 

Такі дані озвучив перший заступник начальника об’єднаного оперативного штабу Андрій Цвєтков під час засідання державної комісії щодо ситуації в Авдіївці у п’ятницю.

 

"За визначений період (з 29 січня – Ред.) втрати військовослужбовців Збройних сил України склали: безповоротні – 10 осіб, поранених – 66", – сказав генерал-майор Цвєтков.

 

За його словами, на цьому тижні бойовики здійснили близько 40 довготривалих обстрілів українських позицій та випустили близько 6 тисяч снарядів.

 

"За 2-3 лютого противник здійснив 10 обстрілів, випустивши близько 1700 мін і снарядів. Попри введення режиму тиші 2 лютого, противник провів обстріли опорних пунктів, у тому числі – із застосуванням реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», здійснивши близько 410 пострілів", – каже Андрій Цвєтков.

 

Водночас, у штабі АТО додають, що минулої доби в зоні АТО загинуло троє захисників України і один рятувальник, 18 бійців і один рятувальник отримали поранення.

 

"Двоє військових інструкторів загинули на Світлодарській дузі, 1 військовослужбовець ЗСУ і співробітник ДСНС загинули в Авдіївці. По одному військовому було поранено у Новоолександрівці, Зайцевому і Мар'їнці. У Новозванівці отримали поранення двоє бійців, шестеро військових зазнали поранень на Світлодарській дузі, 7 бійців та офіцер ДСН були поранені в Авдіївці", – уточнив втрати речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

 

Нагадаємо, що в районі Авдіївки ворог продовжує збройні провокації та артилерійські обстріли міста, намагаючись, зокрема, відбити зайняту українськими вояками стратегічну позицію.

 

Одним з перших, під час оборони Авдіївки,  героїчно загинув капітан Андрій Кизило, якому посмертно присвоєно звання Героя України.