В Олевську вилучили півтонни бурштину та зброю під час обшуків

15:17, 02.02.2017

Вилучені у ділків Олевська мішки з бурштином.

Правоохоронці вилучили півтонни бурштину та зброю під час обшуків у фігурантів провадження про криваву стрілянину в Олевську Житомирської області у четвер.

 

Про це повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook.

 

"Після січневої стрілянини в Олевську було одночасно знято місцевих керівників прокуратури та поліції, які спокійно жили в епіцентрі бурштинової лихоманки. Сьогодні провели першу хвилю обшуків. Вилучено півтонни бурштину, зброю", - написав пан Луценко.

 

 

На його думку, «країна конче потребує законодавчого врегулювання цього питання».

 

За даними прес-служби Генпрокуратури, обшуки проходять у самому Олевську та в населених пунктах навколо райцентру, а також в інших селищах на півночі Житомирської області.

 

Слідчі і оперативники виявляють скупників та причетних до незаконного видобутку та збуту бурштину, а також причетних до перестрілки 16 січня цього року в Олевську.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 16 січня в Олевську сталася збройна сутичка, в результаті якої 7 людей потрапили до лікарні, двоє померло. Тоді до Олевська приїхало чимало представників криміналітету, яких намагалися вгамувати місцеві жителі, серед яких багато копачів бурштину.

 

Поліція Житомирщини встановила понад 30 учасників стрілянини, до дисциплінарної відповідальності притягнули 12 працівників поліції Житомирщини.