Адвокати Януковича відмовились вивчати матеріали справи про держзраду

14:20, 01.02.2017

Януковича звинувачують у державні зраді

Захист екс-президента Віктора Януковича не бажає знайомитися з матеріалами кримінального провадження про державну зраду, оскільки вважає слідство незавершеним. Про це повідомляє Українська правда, з посиланням на "Інтерфакс Україна".

"Ми не почали ознайомлення і не будемо цього робити, поки не будуть виконані всі слідчі дії, передбачені постановою головного військового прокурора про продовження строків слідства. Ми не згодні з тим, що слідство було закінчено, тому приймати документи для ознайомлення в порядку ст. 290 КПК України ми не можемо, у нас для цього немає правових підстав ", - заявив адвокат Януковича Ігор Федоренко.

За словами юриста, була подана відповідна скарга до Печерського райсуду Києва про визнання незаконними дій слідчого прокуратури.

Генеральна прокуратура наполягає на отриманні уточненої підозри після розширення обвинувачення екс-президента за результатами отримання фотокопії заяви Януковича про введення військ з Росії.

"Прибувши в приміщення ГПУ адвокат письмово підтвердив факт небажання отримувати вказане повідомлення. Разом з тим одночасно це повідомлення також було надіслано поштою, за адресою здійснення ним адвокатської діяльності. Тому ГПУ вжито заходів щодо вручення даного повідомлення", - зазначив прокурор Генеральної прокуратури України Максим Крим

30 січня Головна військова прокуратура України вручила захисникам Януковича повістку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування. Адвокати мали з'явитися 31 січня, а також 1-3 та 6-8 лютого. У разі затягування з ознайомленням в прокуратурі пообіцяли звернутися до Печерського райсуду Києва, щоб встановити чіткі терміни, достатні для ознайомлення.