У Польщі побили українських студентів через приналежність Львова

10:52, 25.01.2017

Поліція Жешува швидко затримала нападників.

П’ятеро молодиків побили кількох українських студентів, коли вони поверталися після занять до гуртожитку в польському місті Жешув минулої суботи, 21 січня.

 

Про це повідомила поліція Жешува на офіційному сайті у вівторок ввечері.

 

За даними польської поліції, інцидент стався 21 січня вдень, близько 15:30, коли українських студентів по долрозі до гуртожитку зупинили п'ятеро молодих чоловіків і запитали звідки вони. Почувши відповідь, чоловіки поцікавилися, кому належить Львів — Україні чи Польщі.

 

«Після нетривалої дискусії поляки назвали українців бандерівцями і побили їх. Студенти отримали безпечні для життя і здоров'я травми», - йдеться в повідомленні поліції.

 

Поліцію на місце побиття викликала працівниця гуртожитку. Правоохоронці переглянули записи відеоспостереження і виявилося, що камери зафіксували напад на студентів. Саме тому вже за кілька годин патруль комісаріату в Новому місті Жешува зупинив підозрюваних для перевірки документів, після чого їх було затримано.

 

Нападниками виявилися п'ятеро жителів Жешува віком від 18 до 20 років. Усі вони визнали свою провину. Українські студенти також впізнали нападників.

 

Поліція вже передала справу в окружну прокуратуру Жешува, де нападникам оголошено підозру в побитті на національному ґрунті. Їм загрожує до 5 років ув'язнення.

 

Нагадаємо, 10 грудня у Перемишлі під час щорічного «Маршу переремиських і львівських орлят» за участю багатьох польських патріотичних та націоналістичних організацій прозвучали антиукраїнські гасла, зокрема «Cмерть українцям» і «Перемишль, Львів – завжди польські».

 

Після цього місцева прокуратура висунула звинувачення учаснику маршу в Перемишлі за антиукраїнські заклики.