Сепаратиста Павла Губарєва почали заочно судити в Україні

15:25, 24.01.2017

Павло Губарєв став підсудним, але заочно.

Генпрокуратура погодила клопотання слідчих СБУ щодо початку процедури спеціального досудового розслідування (заочного засудження) відомого сепаратиста Павла Губарєва, який проголошував себе лідером так званого "Народного ополчення Донбасу" та  "народним губернатором Донеччини".

 

Про це повідомляється на сайті ГПУ у вівторок.

 

«Як встановлено слідчими, Губарєв упродовж лютого - березня 2014 року у Донецьку з метою повалення конституційного ладу та зміни меж території держави вступив у злочинну змову з іншими особами, з якими під час масових заворушень здійснив захоплення приміщень органів влади та місцевого самоврядування. При цьому вони чинили опір представникам правоохоронних органів», - йдеться у повідомленні.

 

Слідчі додають, що такі дії сепаратиста та його прихильників сприяли створенню терористичної організації ДНР.

 

Губарєва підозрюють у сепаратизмі і тероризмі, а також в організації масових заворушень за цілою низкою статей Кримінального кодексу.

 

Він перебуває у розшуку з червня 2014 року. Ще весною 2014 року його було арештовано, але СБУ довелося обміняти сепаратиста на кількох своїх співробітників, захоплених у полон терористами у Слов'янську

 

Як відомо, у лютому 2016 року розвідка Міністерства оборони повідомляла, що ватажок ДНР Олександр Захарченко «призначив» Павла Губарєва «мером» окупованого міста  Ясинувата. Утім, мешканці протестували проти такого призначення.

 

На початку 2017 року Губарєва викликали на допит до СБУ, втім, сепаратист зі зрозумілих причин не з’явився.