Олександр Лукашенко схвалив ростріл мінчанина міліціонером

11:22, 13.01.2017

Олександр Лукашенко сказав Івану Носкевичу, що підтримує дії міліції.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко схвалив дії міліціонера, який з невідомих причин розстріляв упритул мінчанина Андрія Гавроша в під’їзді столичної багатоповерхівки у новорічну ніч.

 

Про це повідомляє видання «Білоруський партизан».

 

«Ніхто не має права чинити спротив співробітникам міліції», - заявив президент Білорусі.

 

Таку заяву Олександр Лукашенко зробив після того, як голова Слідчого комутету Білорусі Іван Носкевич доповів йому, що проти постраждалого Гавроша порушено кримінальну справу.

 

«В рамках розслідування підозрюваному оголошено про його статус обвинувачуваного у спротиві співробітнику міліції, який виконував службові обов’язки з охорони громадського порядку. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але поки що він перебуває у медичній установі», - доповів пан Носкевич.

 

При цьому, голова Слідчого комітету наголосив, що президент Білорусі звернув особливу увагу на розслідування цієї справи.

 

«Глава держави звернув увагу на те, що ніхто не має права чинити спротив співробітникам міліції, тим більше застосовувати по відношенню до них силу, адже це може призвести до застосування зброї, безумовно, в рамках діючого законодавства», - каже Іван Носкевич.

 

«Білоруський партизан» зазначає, що шокуюча історія сталася у новорічну ніч у багатоповерхівці, що на проспекті Любимова у Мінську.

 

Згідно версії МВС, до міліції поскаржилися на гучну музику. На місці прибув лише один співробітник міліції (що є порушенням службової інструкції), який нібито став жертвою нападу «п’яного хулігана» і змушений був стріляти з табельної зброї.

 

У результаті постраждалий "хуліган" Андрій Гаврош отримав дві кулі упритул, у тому числі наскрізне поранення у грудну клітину і деякий час стікав кров’ю на сходах.

 

 

Що відбулося насправді невідомо, оскільки свідків події не було, а постраждалого Гавроша міліція ізолювала у війському шпиталі.

 

Утім, за даними «Білоруського партизана» ніхто з сусідів на гучну музику не скаржився, тоді як «жертва нападу» одразу після розстрілу Гавроша не викликав «швидку», як мав зробити згідно інструкції, а лише нервово курив біля будинку. Керівництво його підрозділу, яке прибуло на місце, провело йому інструктаж, після чого міліціонер опинився у лікарні, нібито зі струсом мозку.

 

На думку білоруських журналістів, Лукашенко підтримав версію міліції, оскільки може захистити свою владу лише за допомогою силовиків.

 

Відтепер стріляти на враження можна не лише в опонентів влади, але в будь-якого білоруса, який випадково опинився не в тому місці і не у той час», - констатує «Білоруський партизан».