Кіборг Тарас Колодій повернувся до Львова після реабілітації

13:29, 22.12.2016

Тараса Колодія зустріли на вокзалі. (Фото з ФБ-сторінки Ігоря Телішевського)

Звільнений із полону бойовиків десантник 80-ї аеромобільної бригади Тарас Колодій повернувся до рідного Львова у четвер близько 6:00 ранку.

 

Про це повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич на своїй сторінці у Facebook.

 

«Кіборга» Колодія, який провів у полоні бойовиків майже два роки, на залізничному вокзалі Львова зустрічали рідні, побратими-десантники із 80-ї бригади, а також  друзі і волонтери.

 

До рідного Львова десантник зміг повернутися після проходження медичного обстеження у Києві.

 

 

«Сьогодні о 6:00 на головному залізничному вокзалі зустрічали Тараса Колодія, останього героя-кіборга, якого забрали з полону!», - написав пан Зінкевич.

 

Як повідомляла «УМ», 18 грудня з полону бойовиків звільнили захисника Донецького аеропорту Тараса Колодія.

 

Десантник потрапив в полон бойовиків в числі останніх «кіборгів» 21 січня 2015 року. Львів’янин провів у полоні в Донецькому СІЗО і Макіївській колонії майже два роки.

 

«Кіборга» Колодія звільнили з полону бойовиків шляхом переговорів за сприяння Української православної церкви Московського патріархату. Його не обмінювали на сепаратистів.

 

У Києві Тарас Колодій зустрівся із Президентом Петром Порошенком і подякував усім, хто сприяв його звільненню з полону: священослужителям, главі держави, співробітникам СБУ, волонтерам та іншим.