Надія Савченко пішла від Юлії Тимошенко

12:02, 13.12.2016

Для Надії Савченко Юлія Тимошенко більше не лідер.

Народний депутат Надія Савченко вийшла зі складу партії «Батьківщина» ще кілька тижнів тому, але ще залишається в однойменній парламентській фракції.

 

Напередодні лідер партії Юлія Тимошенко повідомила, що Савченко створює свій політичний проект і не погоджує із «Батьківщиною» свої дії.

 

Про вихід Савченко із партії повідомив депутат Іван Крулько у вівторок.

 

«Вона вийшла з партії. Це сталося кілька тижнів тому, але ми не стали це розголошувати», – заявив пан Крулько у коментарі агенству «Інтерфакс-Україна». І додав, що Надія Савченко залишається членом фракції «Батьківщина» у парламенті.

 

Депутат припускає, що фракція може розглянути питання про поїздку Савченко до Мінська на зустріч з ватажками ДНР і ЛНР Олександром Захарченком і Ігорем Плотницьким, яка відбулася у присутності представників російських спецслужб.

 

Водночас, комітет Ради з національної безпеки і оборони звернувся до голови СБУ Василя Грицака з низкою запитань щодо візиту депутата Надії Савченко в Мінськ: чи було узгоджено це відрядження, чи надавала СБУ такі повноваження і якщо не надавала – провести перевірку за цим фактом тощо.

 

Раніше пані Савченко повідомила, що їздила до Білорусі з власної ініціативи, не використовувала дипломатичний паспорт (скористалася звичайним, закордонним), тому й не погоджувала цю поїздку.

 

Під час короткого брифінгу у понелілок на морозі депутат також заявила, що говорила за одним столом про полонених «із людьми, з якими ми раніше стріляли одне в одного». При цьому, вона «чортів там не побачила».

 

Нагадаємо, що у Раді пропонують позбавити Савченко доступу до державної таємниці через контакти зі зрадниками України та її ворогами.