У Львові показали антимінометний радар на параді, а не на фронті

12:53, 07.12.2016

(Фото з ФБ-сторінки Левка Стека)

Українські військові похвалилися антимінометним радаром під час святкування 25-річчя Збройних Сил України у Львові у вівторок.

 

«Антимінометний радар, переданий американцями, вираховує сепаратистські розрахунки на параді в центрі Львова. В честь свята війна відміняється, чи на Донбасі справді перестали рватись міни?», – дивується такій техніці у тилу журналіст «Радіо Свобода» Левко Стекна своїй сторінці у Facebook.

 

Журналіст додає, що не зовсім розуміє чому ця техніка у Львові, адже її обіцяли застосовувати в зоні бойових дій.

 

Новина викликала шквал емоцій серед користувачів соціальних мереж та масу обурень на тему, що робить «крута техніка за тисячу кілометрів від фронту».

 

Хтось згадав, що бачив такий радар торік на війні у райцентрі Щастя Луганської області і припустив, що  бригада  вийшла на ротацію зі своєю технікою. Дехто зазначив, що радар привезли з Яворівського навчального полігону, на якому українські підрозділи  проходять перепідготовку за стандартами НАТО і на натівському озброєнні.

 

Мовляв, воїни опановують нову техніку у тилу, щоб вміти нею користуватися під час бойових дій.

 

Зазначимо, що антимінометні радари – ефективна протидія ворожій артилерії. Вони  миттєво визначають місце, з якого ведеться вогонь на відстані  до 10 кілометрів.