У Раді крадуть бензину на 10 тисяч гривень на одному авто

11:56, 07.12.2016

На автобазі Ради розкрадають десятки тисяч гривень.

Працівники транспортного відділу Верховної Радирозкрадають бензин, призначений для службових авто депутатів. Щомісяця тільки на одному парламентському авто злодії наживаються на 10 тисяч гривень.

 

Про це повідомила  перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

За її словами, вона отримала «бензиновий» шок, коли підрахувала скільки бензину крадеться у транспортному відділі Ради.

 

«Ніколи не брала від держави квартир, землі, дач, компенсацій. Відразу після обрання першим заступником голови Ради відмовилася від охорони і всіляких машин супроводу. Єдине – з дня обрання користувалася службовою машиною, виключно в службових цілях: на роботу, на заходи, в аеропорт», – написала пані Ірина.

 

Депутат зауважує, щов сесійні дні вона приїжджала службовим авто на роботу та поверталася додому, іноді – на заходи, а у дні відряджень діставалася ще в аеропорт.

 

«Принципово не користуюся машиною в приватних цілях. Більше того - у відрядження по країні їжджу не на службовій, а на особистій машині: з метою заощадження коштів Ради, що теж легко перевірити, в тому числі по виписках автобази», – веде далі перший віце-спікер.

 

Коли ж, на її прохання, керівник транспортного відділу надав їй інформацію про роботу закріпленого за першим заступником голови Ради авто, то цифри у тій довідці,  зізнається, кинули її в шок. Бо з’ясувалося, що її авто без неї «намотує» щодень не менше 120 км , в тому числі в дні її щотижневих відряджень в Мінськ. 

«У серпні, коли я мала офіційну відпустку і була відсутня в Києві, згідно цієї довідки машина намотала 4229 км. У вересні, коли в мене було чимало відряджень і я не бачила дітей тижнями, машина намотала 5000 км», – обурюється Ірина Геращенко.

 

Вона підозрює, що надана їй довідка, підписана директором автобази, свідчить про  впевненість людей у повній безкарності.

 

Тож якщо, припускає віце-спікер, на одній машині  можна красти і списувати сотні літрів бензину на місяць, то важко уявити, що відбувається вцілому. Щомісяця, підкреслює,  лише на  одній машині списується чи крадеться до 10 тисяч гривень.

 

У зв’язку з цим, Ірина Геращенко вже написала офіційну вимогу до голови Радипро створення комісії, яка б розібралася, як вона каже, з цією ганьбою.  

 

«Звертаюся до всіх колег - депутатів: напишіть офіційні звернення і перевірте, що списують на вас. Потрібно  перевірити цю інформацію бюджетному і регламентному комітету», – закликає депутатівперший віце-спікер.

 

І додає, в час, коли армія заощаджує кожну копійку, дехто безсоромно краде .

 

Також Ірина Геращенко звертається до спікера парламенту з проханням  негайно призначити керівника Апарату Ради, якого  нині немає.

 

«Саме ця людина має розбиратися з бюджетом парламенту і звітувати перед суспільством і депутатами за кожну витрачену копійку. Давно потрібно навести лад в цьому  господарстві, у цьому царстві в царстві», – переконана народний депутат.

 

А стосовно директора автобази, підкреслює вона, за  списування бензину в особливо великих розмірах має бути відкрите кримінальне провадження, а не просто звільнення за статтею.