МВС обіцяє сім’ям загиблих у Княжичах по 700 тисяч і квартири

13:59, 05.12.2016

Сім'ї п’ятьох поліцейських, які трагічно загинули у перестрілці в селі Княжичі на Київщині, отримають по 700 тисяч гривень. МВС також надасть житло тим родинам загиблих правоохоронців, які раніше його не мали.

 

Про це повідомив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко у розмові з журналістами у понеділок.

 

«Закон передбачає, що, якщо правоохоронець загинув під час виконання своїх обов'язків, а тут сталося так, що всі представники трьох служб МВС дотримувалися інструкцій, своїх обов'язків, то, звичайно, їм (сім'ям загиблих - Ред.) буде виплачена компенсація, яка становить близько 700 тисяч гривень», - сказав пан Геращенко.

 

Депутат також зазначив, що окремо буде вирішено питання про надання квартир сім'ям загиблих, у яких не було  раніше житла.

 

Як повідомляла «УМ», внаслідок перестрілки між двома підрозіділами поліції у Княжичах під Києвом в неділю вранці загинуло п’ятеро правоохоронців. Усі поліцейські були одягнені у спецзасоби і бронежилети.

 

Згодом поліція оголосила імена загиблих, серед них виявився начальник відділу управління спецпідрозділу КОРД майор Віталій Валецький, двоє оперативників та двоє співробітників Броварського управління ДСО.

 

Слідство веде Генпрокуратура, яка поки також нічого не коментує по суті масової загибелі поліцейських в Княжичах.

 

За неофіційною версією, окремі оперативники могли бути причетні до пограбувань будинків у елітних Княжичах. Тоді як бійці КОРД намагалися їх відбити у бійців ДСО.