ФСБ схопила кримськотатарських співаків після концерту в Києві

13:05, 29.11.2016

Кримськотатарські артисти після концерту потрапили на допит.

Кримськотатарські артисти були затримані співробітниками ФСБ Росії під час перетину адміністративного кордону з Кримом з невідомих причин у вівторок вранці. Усі затримані артисти поверталися після виступу на гала-концерті «Vatan sesi» («Поклик Батьківщини» у Києві.

 

Про це повідомляє сайт «15 мінут».

 

Неповнолітніх дітей російські окупанти відпустили одразу, а дорослих артистів повели на допити.

 

«Серед затриманих на даний момент – учасники групи Hip-Hop Qirim (Сейран Халілов, Ескендер Чаталов, Осман Джемалядінов), співачка Реана Таркова, а також мати неповнолітньої учасниці концерту Аділе Абсаїтової – Айше Абсаїтова. Крім артистів, співробітники ФСБ затримали для допиту матір політв'язня Мустафи Дегерменджи у так званій «справі 26 лютого» – Аліє Дегерменджи», – повідомляє сайт «15 мінут».

 

Зазначимо, що 27 листопада в Києві відбувся кримськотатарський гала-концерт «Vatan sesi», в якому взяли участь кримськотатарські виконавці – як ті, що проживають у Києві, так і ті, що приїхали для виступу з окупованого Криму.

 

Видання додає, що напередодні концерту багатьом кримськотатарською артистам, які знаходяться в Криму, окупаційна влада погрожували різними репресіями.

 

Пізніше кримськотатарські активісти повідомили у соцмережах, що допитавши музикантів, слідчі ФСБ відпустили їх.