Снігопад у Києві призвів до заторів у 6-7 балів

12:36, 29.11.2016

Снігопад спричинив затори у 6-7 балів у Києві у вівторок. Швидкість руху на деяких дорогах столиці сягає 5 км/год.

 

Як повідомляє ресурс «Яндекс-Карти», станом на 12:00 затори у Києві сягнули 7 балів, а в окремих місцях – 6 балів.

 

Зранку рух було ускладнено на бульварах Тараса Шевченка і Лесі Українки, вулицях Михайла Грушевського, Михайлівській, частині проспекту Перемоги.

 

У заторах стоїть Харківське шосе (від Дарницької площі до вулиці Привокзальної) і Набережне шосе в районі мосту Метро, а також Московський міст - у напрямку до правого берега.

 

 

Водночас, Київська міськдержадміністрація закликає водіїв бути обережними і по можливості пересісти на громадський транспорт.

 

«За даними Українського гідрометцентру, у вівторок, 29 листопада у столиці очікується хмарна погода з проясненнями. Сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вдень 1-3° морозу», - йдеться в повідомленні КМДА.

 

Комунальні служби просять водіїв не залишати приватні авто на узбіччях доріг, щоб не заважати прибиранню снігу.

 

У той же час, міністерство інфраструктури закликає водіїв через погіршення погодних умов не перевищувати допустиму швидкість і не виконувати ризиковані маневри.

 

У відомстві попереджають, посилаючись на дані синоптиків, що у Закапатській, Тернопільській, Рівненській, Віницькій, Чернігівській, Полтавській, Сумській та Київській областях у вівторок очікується сніг, місцями ожеледиця.

 

Мінінфраструктури наголошує, що варто відмовитися від поїздок пасажирам з дітьми та екскурсійним автобусам.

 

«На сайті Укравтодору можна знайти перелік пунктів обігріву і контакти наших диспетчерів, яким можна повідомити, що ви застрягли», - йдеться у повідомленні.

 

 

Нагадаємо, що у понеділок снігопади заблокували місто Львів і приміські траси.