Театр на Подолі показав свій новий фасад, що спричинив до скандалу

10:36, 29.11.2016

Новий Театр на Подолі виглядає так. (Фото Марії Сулими.)

Будівлю Київського драматичного театру на Подолі, розташованої по середині центрі Андріївського узвозу в Києві, показали публіці.

Його свідомо збудували у стилі модерн, що контрастує з більшістю будинків Андріївського узвозу, зведених протягом XVIII-XIX століть.

Це й стало причиною обурення в соцмережах, яке також підтримали в опозиційних до влади пабліках, а також зібрало у вівторок під будинком до сотні киян і журналістів.

Будівництво нової будівлі Театру на Подолі профінансувала корпорація Roshen, що належить президенту Петру Порошенку. 

 


На споруду виділили 165 млн грн з дивідентів, отриманих від липецької фабрики, розташованої у Росії.

Про це йдеться у їхньому звіті про благодійність на офіційному сайті. У прес-службі корпорації кажуть, що для театру використали історичні матеріали.

 


"Цеглу для фасаду ми використовували історичну. Темна частина, яку всі критикують, це дорогий матеріал - райнцинк. Вибір його обумовлений тим, що будівля мала бути легкою, оскільки побудована на спуску", - прокоментували в прес-службі корпорації.
 


Згідно з проектом, на місці глухих вікон будуть розташовуватися афіші з підсвіткою, що змінить загальний вигляд будинку. При цьому будівельники наголошують, що театр - зокрема, фасад - ще добудовуватимуть і відкриють весною наступного року.

Як повідомляла "УМ", кияни шоковані новим фасадом театру на Андріївському узвозі.