Прем’єр Гройсман розпочав дерегуляцію бізнесу

12:24, 23.11.2016

Володимир Гройсман обіцяє скасовувати регуляцію бізнесу пачками.

Кабінет міністрів скасував дію 367 постанов та нормативних, регуляторних актів, які обмежували діяльність бізнесу на засіданні уряду. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв,  що постанови про регуляцію бізнесу «будемо скасовувати пачками».

 

Відповідне рішення було оформлене однією постановою уряду і прийнято одноголосно в середу.

 

Прем'єр Гройсман, за пропозицією міністра юстиції Павла Петренка, доручив сформувати міжвідомчу робочу групу, яка має проаналізувати можливість скасування додаткового пакету регуляторних актів, прийнятих раніше на рівні міністерств і відомств.

 

«Даю доручення... Місяць, і ми приймаємо ще один пакет рішень, що руйнують зарегульованість на рівні міністерств», - сказав пан Гройсман.

 

З його словами, Кабмін буде «знімати всі бар'єри, щоб бізнес розвивався».

 

«Коли ми формували цей підхід, я сказав, що ми будемо все пачками скасовувати, а якщо якесь міністерство хоче якусь регуляцію залишити, то можливість заявити про це є», – додав прем’єр.

 

На його думку, дерегуляція у сфері бізнесу стане першим кроком до залучення інвестицій та зростання ВВП на 5-7%.

 

«Коли ми зустрічаємося з підприємцями, ми завжди запитуємо, які є проблеми, у чому вони. Ми готові знімати усі перешкоди. Ми маємо 1,8% зростання ВВП, а хочемо мати 5-7%. Це можливо тільки тоді, коли буде дерегуляція і прийдуть інвестиції», - сказав Володимир Гройсман.

 

І додав, що рішення уряду про дерегуляцію будуть доведені до бізнес-асоціацій та до реального сектору, «щоб вони могли дати цей документ будь-якому контролюючому бізнес-органу, проходячи перевірку».

 

Прем’єр Гройсман також зауважив, що запрошує на зустрічі урядовців із бізнесом представників силових, контролюючих органів, профільних міністерств.

 

«Я хочу, щоб представники влади і контролюючих структур бачили очі підприємців. Я хочу відучити державний апарат «кошмарити» бізнес. Це дуже важливе питання. Треба зрозуміти, хто заради кого працює і у кого, які функції», - наголосив глава уряду.