У МВС зізнались у призначенні Анастасії Дєєвої без конкурсу

12:14, 22.11.2016

Міністервство внутрішніх справ не проводило конкурсного відбору при призначенні Анастасії Дєєвої на посаду заступника міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції. Про це Українським новинам в розповіли у МВС.


Посада заступника міністра не підпадає під дії ні трудового законодавства, ані закону "Про державну службу", оскільки є політичною, - так поянили відсутність конкурсу у МВС. 
 
 

 
Згідно з документами, 24-річна Дєєва фактично стала другим за значенням заступником у відомстві. Це випливає з наказу Авакова за грудень 2014 року про розподіл обов'язків в міністерстві. У разі відсутності або хвороби першого заступника міністра, його обов'язки виконує заступник з питань європейської інтеграції. 
Також повідомляється, що список посадових обов'язків персонально на Дєєву ще не затверджений.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що призначення пані Дєєвої на посаду пройшло через Кабінет міністрів, з урахуванням низки співбесід і проведеної спецперевірки.

Це призначення викликало резонанс у суспільстві, тим більше, що в мережі Інтернет з’явилося чимало відвертих еротичних фото 24-річної дівчини. Окрім цього, у біографічній довідці на початку було вказано про наявність 10 років стажу Дєєвої, згодом виявилося, що у заступниці міністра сім років трудового стажу, з яких шість - навчання в університеті.