Генпрокуратуру не цікавлять справи Євромайдану

13:40, 09.11.2016

Генпрокурор Юрій Луценко, голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе і голова СБУ Василь Грицак проігнорували засідання парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції у середу.

 

На засіданні мала бути заслухана інформація силовиків щодо розслідування кримінальних проваджень щодо злочинів в часи Євромайдану.

 

Про це повідомляє народний депутат Борислав Береза на своїй сторінці у Facebook  і оприлюднив порядок денний засідання комітету Ради.

 

«На засіданні комітету щодо розслідування злочинів на Майдані немає жодного керівника силових структур. Є лише заступники.  А від ГПУ взагалі немає нікого», - обурюється депутат Береза.

 

Згідно порядку денного, депутати мали заслухати інформацію Генпрокуратури, Нацполіції, СБУ про заходи щодо «встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у вчиненні кримінальних правопорушень проти мирних громадян» під час Революції Гідності. Зокрема, й таких злочинів, як викрадення, катування і побиття революціонерів.

 

Правоохоронці також мали повідомити чи належним є фаховий рівень прокурорів, які обвинувачуватимуть фігурантів цих злочинів у судах.  

 

 

Керівники силових структур також мали повідомити, як в очолюваних ними відомствах відбувається «очищення (звільнення) з органів ГПУ, Нацполіції, СБУ від працівників, причетних до переслідування учасників Революції Гідності та притягнення їх до кримінальної відповідальності».

 

І чи бува, якийсь з таких «перевертнів у погонах» не перебуває досі на відповідальній посаді.

 

Серед іншого, депутати мають розглянути питання щодо «притягнення до кримінальнрої відповідальності суддів, які виносили неправосудні рішення і тих осіб, які надавали вказівки таким суддям».