У Львові загинув чорний археолог від вибуху снаряду (фото)

11:57, 07.11.2016

Квартира "чорного археолога" після вибуху. (Фото з сайту zahid.net)

Вибух боєприпасу часів Другої світової війни стався у Львові у дев'ятиповерховому будинку по вул. Грінченка 4б у неділю ввечері, близько 19:00. Від вибуху загинув 33-річний «чорний археолог», який зберігав у квартирі на п’ятому поверсі зброю і боєприпаси першої половини ХХ століття.

 

Про це повідомляє прес-служба поліції Львівської області у понеділок.

 

За попередньою інформацією слідчих, вибух в неділю у львівській квартирі стався через боєприпас, який мешканець квартири – «чорний археолог» розшукав та приніс додому.

 

«Як встановили правоохоронці, загиблий займався пошуками та колекціонуванням боєприпасів, зброї та елементів військового спорядження часів Першої та Другої світових війн», - йдеться у повідомленні.

 

 

Тіло колекціонера викинуло на вулицю вибуховою хвилею. В самій квартирі знесло міжкімнатну перегеродку. У багатоквартирному будинку було пошкоджено перекриття четвертого і шостого поверхів, електричні комунікації та система водопостачання.

 

 

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Правоохоронці встановлюють обставини події, проводиться досудове розслідування.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий вже заявив, що небезпека відсутня, як для будинку, так і для його мешканців. Тож питання про відселення мешканців будинку не розглядається.