Китай заплатить 200 тис. доларів на інклюзивну освіту на Запоріжжі

07:36, 07.11.2016

Марина Порошенко і Люй Цзяньчжун.

Дружина президента України, голова Благодійного Фонду Марина Порошенко і голова Міжнародної торгової палати Великого Шовкового Шляху Люй Цзяньчжун підписали грантовий контракт на 200 тис. доларів (5,2 млн. грн.) на розвиток інклюзивної освіти в Україні. Зокрема, йдеться про освітній експеримент в Запорізькій області.

 

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

 

За словами Марини Порошенко, ця угода є яскравим прикладом того, що в глобальному світі немає локальних проблем. Під час обговорення ситуації з інклюзивною освітою в Україні, перша леді зауважила, що в державі нараховується понад 7 мільйонів дітей, серед них – 700 тисяч дітей мають порушення психофізичного розвитку.

 

«При цьому ми маємо дуже невтішну статистику: лише 10% із них навчаються в інклюзивних школах, а решта знаходиться за межами соціалізації та повноцінного суспільного життя», - зазначила вона.

 

Гранти від Китаю будуть спрямовані на розвиток науково-педагогічного експерименту, який реалізовується в Запорізькій області в 2016-2019 роках.

 

Наразі із 600 шкіл регіону лише 51 – з інклюзивним навчанням. Таким чином, головним завданням проекту є максимальне включення дітей з інвалідністю в активні суспільні відносини шляхом створення інклюзивного освітнього середовища.

 

«Ключова перспектива проекту полягає в тому, що вже за три роки напрацьовані результати ляжуть в основу дорожньої карти запровадження інклюзивної освіти в усіх регіонах України», - йдеться в повідомленні.