Жителі окупованої Донеччини пишуть заяви на окупантів

19:53, 05.11.2016

Українська поліція зареєструвала 411 кримінальних правопорушень, скоєних бойовиками на окупованій території Донеччини протягом року. Постраждалі від окупантів люди їдуть на контрольовану Україною територію і пишуть в поліції заяви про скоєні злочини.

 

Про це повідомив начальник Главку Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Facebook  в суботу.  

 

«Громадяни, як постраждали в «молодій республіці» від рук злочинців, із заявами звертаються в поліцію Донецької області на підконтрольній українській владі території області. Від безвиході і з надією на розкриття злочинів, незважаючи на те, що можливості для проведення слідчих і оперативно-розшукових заходів у нас обмежені, люди продовжують звертатися із заявами в наші підрозділи», - написав пан Аброськін.

 

Згідно даних поліції, найбільша кількість таких звернень про правопорушення надійшла з Донецька - 257, Горлівки - 53, Макіївки - 36, Дебальцевого - 25, Єнакієвого - 17 і Ясинуватої - 8.

 

За словами В’ячеслава Аброськіна, найпопулярнішими в середовищі бойовиків злочинами є крадіжки автотранспорту (105 випадків), крадіжки особистого майна (58) і шахрайство (21).

 

«Нам відомо про 25 фактів скоєних на окупованій території вбивств і 21 випадок викрадення громадян, крім цього надійшли заяви про 17 інцидентів незаконного позбавлення волі», - зазначив начальник поліції Донеччини.

 

Звісно, що повної статистики про криміногенну ситуацію в ДНР українська поліція немає.

 

«Як кажуть потерпілі на окупованій території, злочини скоюють бойовики і «поліцаї», а на себе заяви вони не приймають, а то і зовсім погрожують розправою», - додає пан Аброськін.