ФСБ полює на адвоката політв’язня Ахтема Чийгоза

10:58, 03.11.2016

микола Полозов у Криму.

Адвокат українського політв’язня Ахтема Чийгоза Микола Полозов заявляє, що співробітники ФСБ Росії ванексованому Криму бажають проводити слідчі дії щодо нього.

 

Про це пан Полозов написав у своєму Twitter в четвер.

 

Він також оприлюднив повідомлення так званого «Верховного суду» окупованого Криму, згідно якого, 8 листопада буде розглядатися апеляційна скарга прокуратури на рішення суду першої інстанції, яким було відмовлено слідчим ФСБ у проведенні слідчих дій щодо адвоката Полозова.

 

«Щодо тиску. Дізнався, що ФСБ в Криму хоче проводити слідчі дії щодо мене. Прокуратура намагається їм допомагати», - написав адвокат.

 

Згодом Микола Полозов додав, що тепер в Криму за ним «полює» не лише Головне слідче управління Слідчого комітету Росії, але й слідчий відділ УФСБ в окупованому Криму.

 

«Це успіх. А також визнання того, що все правильно роблю», - зазначає адвокат Ахтема Чийгоза.

 

Нагадаємо, що так званий «Верховний суд Криму» розглядає справу одного з лідерів Меджлісу Ахтема Чийгоза, якого російські правозахисники визнали політв’язнем.

 

Пана Чийгоза звинувачують в участі у «масових заворушеннях» біля будівлі Верховної ради Криму в Сімферополі 28 лютого 2014 року.

 

Микола Полозов був також адвокатом у справі української льотчиці Надії Савченко.