Декларація голови СБУ Василя Грицака є державною таємницею

14:33, 31.10.2016
Декларація голови Служби безпеки України Василя Грицака не доступна для широкого загалу, оскільки становить державну таємницю. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Зазначається, що Грицак вчасно заповнив і подав електронну декларацію, як і решта співробітників СБУ.
 
"Інформація про особовий склад СБУ становить державну таємницю", - повідомляють у відомстві.


У СБУ додали, що відповідно до статті 51-1 Закону "Про запобігання корупції" НАЗК(Національне агентство з питань запобігання корупції) має розробити особливий порядок фінансового контролю щодо осіб, які займають посади у державних органах, що здійснюють оперативно-розшукову, контррозвідувальну й розвідувальну діяльність, у спосіб, що унеможливлює розкриття їх належності до зазначених органів. Проте цей порядок ще не розроблено.

В СБУ заявляють, що НАЗК поінформоване, що у відомстві було організовано "електронне декларування співробітників зі збереженням поданих ними відомостей на спеціально відведених ресурсах".
 
Як повідомляла "УМ",  у п’ятницю зранку держслужбовці почали масово заповнювати електронні декларації: за перші 13 хвилин система зареєструвала півтисячі анкет.


30 жовтня лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко задекларувала майже 486 тис. грн на банківському рахунку в "Ощадбанк, 318 тис. гривень готівки, фірму "Леді Ю",  дрібне коштовне каміння і "Чайку" 1983 року. 

Одним з останніх декларацію оприлюднив президент Петро Порошенко.