Гройсман заявив, що підвищення зарплат народним депутатам не відбудеться

14:10, 25.10.2016

Гройсман заявив, що підвищення заробітних плат народних обранців не відбудеться (http://obozrevatel.com/)

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що в проекті держбюджету на 2017 рік коштів для підвищення заробітних плат народним обранцям Верховної Ради не передбачено.

 

"Хотів би підкреслити, що якщо такі рішення ухвалюють, то їх слід ухвалювати одночасно із внесенням змін до бюджету, в проекті бюджету, який подав уряд, і в проекті бюджету, який ми отримали назад для обробки, - жодної копійки на підвищення зарплат для депутатів немає", - сказав він в ефірі ICTV в понеділок.

 

За словами прем'єра, рішення про підвищення зарплат депутатам було ухвалено без узгодження з Кабміном, оскільки депутати самі встановлюють собі зарплату своїм рішенням.

 

Володимир Гройсман вважає, що ті депутати, які виконують свою роботу: відвідують засідання, працюють в комітетах, могли б отримувати зарплату, а ті, хто не виконують, не мають отримувати зарплати.

 

"Можна було б абсолютно спокійно прирівняти депутата, сьогодні оклад міністра 18 тис. грн, не так, як було сказано в постанові від 44 тис. грн і можна було б прирівняти главу комітету парламенту до посади міністра", - додав прем'єр-міністр.