Черкаським тролейбусникам забороняють розміщувати українську символіку

11:42, 24.10.2016

На думку керівництва, такий тризуб псує зовнішній вигляд транспорту

Керівники КП «Черкасиелектротранс» наказали водіям прибирати національну символіку зі своїх тролейбусів. Про повідомив у «Фейсбуці» представник громадської ради  комунального підприємства Валерій Мироненко.

 

За його словами, останнім часом у Черкасах серед водіїв поширюється ініціатива фарбувати тролейбуси у патріотичні кольори або прикрашати їх зображеннями національної символіки. Водії, наголошує Мироненко, хочуть, щоб транспорт був не тільки зручним, але й патріотичним  у важкий для країни час.

 

Втім, керівництво підприємства вважає таку ініціативу самоуправством. «На жаль, керівництво і відділ транспорту не в захваті від нововведень. І в приказному порядку примусило водіїв і малярів негайно прибрати національну символіку», – повідомив Мироненко. «У керівництва своя логіка – це суперечить загальному виду транспорту і не повинно псувати зовнішній вид тролейбуса», - дивується він.

 

Щоправда, після розголосу, викликаного цією публікацією, ситуація, схоже, змінилася. «Я думаю що після такого розголосу, ніхто тих прапорів і гербів уже чіпати і зафарбовувати не буде, рука просто не підніметься. Та й скоріш за все керівництво буде відхрещуватися від заборони і стверджувати, що не давало такої вказівки. Погоджуюсь що є закон і його потрібно дотримуватися, але і порушення за використання державної символіки немає. У нас після Революції Гідності вся країна у символіці все що тільки можна і не можна», - додає активіст.

 

Варто зазначити, що багатьох містах, зокрема в Білій Церкві, Краматорську, Житомирі, Чернігові, Дніпрі, Києві, Рівному на маршрутах їздять тролейбуси, які мають патріотичне забарвлення і символи. І це підтримує і влада на місцях, і люди.