Голова облради Закарпаття натякнув на вихід регіону зі складу України

18:17, 12.10.2016

Михайло Рівіс під час інтерв'ю на телеканалі "Тиса-1".

Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс заявив, що Кабінет міністрів має  приділяти більше уваги цьому регіону, якщо урядовці хочуть бачити його у складі України.

 

Про це пан Рівіс сказав під час ексклюзивного інтерв’ю на телеканалі «Тиса-1», текст якого опубліковано на сайті Закарпатської облради. 

 

Зокрема, під час обговорення проблем розбудови дорожньої інфраструктури на Закарпатті, Михайло Рівіс обурився, що сусідській Львівській області виділяється більше коштів з бюджету.

 

«Ви знаєте, серце болить на це дивитися. Таке враження, що чиновники у Києві народилися в Маямі… У мене таке уявлення, що Володимир Гройсман чи забув, чи не поінформований, що після Львівської області йде ще один регіон. Може ми до нього звернемося: «Пане Володимире, у нас в Україні є ще Закарпаття. То і нам потрібно кошти на ремонт доріг. Уявіть собі, що у нас теж є дороги, які потрібно ремонтувати!», - обурився пан Рівіс.

 

За його словами, Закарпатська облрада зверталась до Міністерства інфраструктури, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і Верховної Ради з проханням включити  Закарпаття в експеримент, згідно якого кошти з перевиконань надходжень від митниці йшли би на розбудову регіональних доріг. Але урядовці відмовили. Мовляв, «якщо надавати кошти з понадпланових показників від митниці на розбудову доріг, то бюджет України буде не виконаний».

 

«Якщо Закарпаття завжди вважалося воротами в Європу, то незрозуміло: Україна розвернулася, аби не йти в Європу?, - іронізував голова облради на адресу уряду. - І потім вони ображаються, коли закарпатські депутати приймають звернення, які трошки жорстко звучать, ніж ті, які вони звикли отримувати…».

 

Коли телеведучий зазначив, що Закарпаттю потрібно більше представників у Верховній Раді для лобіювання інтересів регіону, Михайло Рівіс сказав: «Я розумію це так: якщо уряд хоче бачити Закарпаття у складі України, то вони повинні не забувати, що наш край існує...».

 

За його словами, Закарпаття має бути «на нормальних розрахунках і отримувати кошти на рівні з усіма регіонами України».