У центрі Черкас хотіли поставити дубову шибеницю

14:24, 11.10.2016
У Черкасах, в рамках реалізації громадського бюджету, серед поданих 108 проектів, відхилено майже 40. В тому числі – один дуже скандальний.

Його подав член виконкому від цивільного корпусу «Азов» Дмитро Кухарчук.  Він запропонував встановити на центральній площі Черкас дубову шибеницю в натуральну величину. Щоб такий арт - проект не давав розслаблятися  чиновникам обласної та міської влади, вікна з кабінетів яких виходять на площу.
Проект встановлення шибениці у центрі Черкас викликав обурення у членів координаційної ради «Громадського бюджету», тому його відхилили.

«Ми надіслали автору проекту відмову, оскільки він не з’явився на засідання координаційної ради, й повідомили, що його пропозиція не вписується у рамки реалізації громадського бюджету», – говорить «УМ» заступник голови координаційної ради Тетяна Харенко. І додає, що у місті і так трапляються самогубства і не треба про те жахіття людям нагадувати такою інсталяцією.
 
Водночас, серед привабливих проектів, запропонованих громадськістю міста, пані  Тетяна називає запис до лікаря в режимі он-лайн,  будівництво скейт-парку, амфітеатру в дитячому містечку «Казка» та дитячих майданчиків у міських дворах, облаштування майданчиків для вигулу собак, встановлення великого годинника на фасаді  будинку в мікрорайоні «Митниця», створення алеї народних майстрів у сквері Б.Хмельницького, візуалізація руху громадського транспорту на зупинках, тощо.
 
Цьогоріч на втілення у життя таких задумів міська влада виділяє 10 млн. грн..
До речі, за словами директора департаменту фінансової політики Наталії Джуган, цього року успішно реалізовуються минулорічні проекти містян – будівництво спортзалу імені Сергія Амброса, облаштування майданчиків у дитсадках № 18 та № 35, реконструкція будівлі 83-ого садочку, благоустрій подвір’я біля гімназії №9 та оновлення алеї 1-ої міської лікарні.