Грузин Давид Гамсахурдіа помер в лікарні Дніпра від бойових поранень

12:15, 09.10.2016

Давид Гамсахурдія.

Важкопоранений солдат 128-ї гірсько-піхотної Закарпатської бригади ЗСУ Давид Гамсахурдія, який три тижні перебував у комі, помер в обласній лікарні ім. Мечникова у Дніпрі в суботу.

 

Про це повідомила радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Губа в Facebook.

 

«З лікарні Мечнікова, на 26-му році життя, пішов на небо Гамсахурдія Давид Михайлович, солдат 128-ї бригади. 16 вересня Давид отримав важкі осколкові поранення під час обстрілу шахти Бутівка. Висловлюю співчуття мамі Давида Тетяні Михайлівні, всім близьким і побратимам. Пробач, Давид, що не врятували. Біль і сльози. Герою слава!», - написала пані Губа.

 

Волонтери, які опікуються сторінкою «Втрати силових структур внаслідок російського вторгнення в Україну. Список загиблих з 1 жовтня 2016 року» в українській «Вікіпедії», відзначають, що Давид Гамсахурдія є уродженцем Сухумі, але більшу частину життя мешкав у селі Анталовці та селі Холмок Ужгородського району Закарпаття.

 

«Свого часу родина Давида залишила Сухумі, рятуючись від війни. Приїхавши в Україну, вони оселилися на Закарпатті. 16 вересня під час мінометного обстрілу дістав важкі поранення на опорному пункті шахти «Бутівка» поблизу міста Авдіївка (Донецька область)», - йдеться на сторінці волонтерів.  

 

За їхніми даними, осколок міни застряг у мозку Давида, йому також перебило хребет та стегнову кістку, солдат втратив багато крові. Не приходячи до тями, захисник України переніс п'ять операцій, та був підключений до апарату штучного дихання. До самої смерті воїн перебував у вкрай важкому стані в обласній лікарні імені Мечникова у Дніпрі.

 

Давид Гамсахурдія буде похований з почестями на військовому цвинтарі в Ужгороді.