У Росії Романа Сущенка звинуватили у шпигунстві за трьома епізодами

20:00, 07.10.2016

(Фото: Укрінформ)

ФСБ Росії пред'явила звинувачення затриманому журналісту "Укрінформу" Роману Сущенку у "шпигунстві" за трьома епізодами. Про це повідомив адвокат Сущенка Марк Фейгін.

Фейгін зазначив, що звинувачення зачитували протягом години.

"Справді, пред'явили обвинувачення за статтею 276 "шпигунство" Кримінального кодексу. У постанові буквально півтори сторінки, там три епізоди перераховані. Чесно кажучи, мене вони абсолютно не переконали, як і мого підзахисного, тому вину ми не визнаємо, про що було зазначено в протоколі", - сказав Фейгін.

 
Сущенко відмовився давати свідчення відповідно до статті 51 Конституції Росії. Фейгін наголосив, що має намір надалі письмово викласти позицію сторони захисту і, передусім, самого Романа, і представити через клопотання в матеріали слідства.
 
"Я можу сказати так, ФСБ нехай сама знайде можливість, оскільки я, звичайно, обмежений у можливостях того, щоб в деталі вдаватися щодо фабули обвинувачення, нехай ФСБ сама розповість, чому вона вважає ці докази переконливими. Я вважаю, що м'яч на їхньому боці", - наголосив адвокат.
 
Як повідомляла "УМ", співробітники ФСБ Росії затримали в Москві кореспондента агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка, оголосивши його шпигуном української розвідки. Сущенка затримали  з порушенням всіх міжнародних правил.
 
 
Міністерство закордонних справ викликало представника консульства Росії пояснити ситуацію із затриманням українського журналіста. Адвокат Сущенка - Марк Фейгін,тривалий час не міг потрапити до журналіста у СІЗО через великі черги і бюрократію.
 
7 жовтня у СІЗО Лефортово для Сущенка вдалося відправити першу передачу.