У Опоблоці не вірять, що журналіст Роман Сущенко не є працівником спецслужб

13:20, 05.10.2016

"Опозиційний блок" не голосував за заяву про незаконне утримання Росією журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка, бо чекає  інформації стосовно цілей прибуття Сущенка до Росії.  Про це депутати Опоблоку заявили у коментарі "Українській Правді".

 

"Що стосується затримання людини, яка проживає у Франції і приїхала в Росію, я повинен зрозуміти, хто це є. Я не бачив матеріали на підтвердження, ким є ця людина. Якщо є спростування, що він працівник спеслужб, це одна справа. Якщо він працює в спецслужбах – вже інше... Я не вірю в затримку людини без підстав в жодній країні, ми маємо знати правду", – сказав депутат Ігор Шурма.
 

У свою чергу представник "Опоблоку" Михайло Папієв заявив, що не голосував, бо виходив з зали і додав, що чекає на інформацію Міністерства закордонних справ щодо Сущенка.

 

"Ми чекаємо інформацію МЗС, до нього мають допустити консулів і вони мають дати нам об'єктивну інформацію, чи був він там по редакційному завданні, чи по особистому", – сказав він.

 

Депутат Михайло Добкін заявив, що не голосував, бо виступає "проти вибіркових підходів".


"Я також проти, щоб у нас було вибіркове питання щодо цього журналіста, якого затримали (Сущенка – ред.)", – сказав він.

Добкін запевнив, що не проти того, щоб Сущенко мав право на захист, але засумнівався, що це викликало б "якийсь інтерес в нашому суспільстві, якщо б його затримали в якійсь європейській країні або в іншій країні світу, з якою у нас немає таких складних відносин".

Добкін переживає, що така розголос може лише перешкодити звільненню Сущенку.

 

"Його може і відпустили, а зараз, раз почався тиск, можуть зробити вигляд, що не хочуть піддаватися тиску ззовні, тому тримати його без всяких на те причин", – заявив він.

 

Як повідомляла "УМ", Верховна Рада 5 жовтня звернулася до світової спільноти з проханням засудити переслідування в Росії журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени.