Арештований журналіст Роман Сущенко дякує усім за підтримку

19:25, 04.10.2016

Роман Сущенко під час затримання співробітниками ФСБ.

Спеціальний кореспондент Національного інформаційного агентства «Укрінформ» 47-річний Роман Сущенко, якого арештували в Росії на два місяці за звинуваченнями у шпигунстві, подякував усім за підтримку з-за грат СІЗО «Лефортово» у Москві у вівторок ввечері. Журналіст також попросив не хвилюватися дружину і доньку.

 

Про це повідомив адвокат спецкора Марка Фейгін у своєму Twitter одразу після того, як йому нарешті офіційно дозволили зустрітися із підзахисним у вівторок.

 

«Я вийшов від Романа Сущенка в Лефортово. Усього 15 хвилин», - написав адвокат.

 

За його словами, він встиг ознайомитися з постановою про порушення справи проти Сущенка, яку він завав «фуфлом». Журналіст, у свою чергу, підписав із адвокатом угоду. Адже раніше пана Фейгіна найняли дружина арештованого Анжела Сущенко і керівництво "Укрінформу".

 

 

Адвокат Фейгін також повідомив, що арештований Сущенко відкидає звинувачення слідчих ФСБ Росії у шпигунстві. 

 

«Сущенко був щасливий, що ми нарешті змогли зустрітися, він бадьорий духом і має намір воювати, відстоювати своє чесне ім'я. Він провини не визнає», - каже Марк Фейгін. 

 

Як повідомляла «УМ», співробітники ФСБ затримали в Москві паризького кореспондента агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, коли той у приватних справах прилетів до Росії з Франції минулої п’ятниці. Про його затримання і арешт рідні нічого не знали, аж доки у «Лефортово» його випадково не побачили російські правозахисники.

 

Сущенку закидають шпигунство, в російській спецслужбі вважають його кадровим офіцером Головного управління розвідки Міноборони України в званні полковника.

 

Україна вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста та відповідної реакції на цей безмір від ОБСЄ, Ради Європи та інших структур.

 

З вимогою звільнити Сущенка виступила низка міжнародних інституцій, зокрема «Репортери без кордонів» та уповноважена ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович.