Хатія Деканоїдзе анонсувала суворі зміни у законі про Нацполіцію

12:54, 27.09.2016

(Фото: Khatia Dekanoidze(Facebook)

Національна поліція України та Міністерство внутрішніх справ готують зміни до закону про Нацполіцію. Зміни стосуватимуться не лише презумпції правоти поліцейського, запровядять норму про заборону залишати автомобіль при зупинці поліцейськими, відповідальність за словесну образу працівника поліції, збільшення часу попереднього затримання.


"Випадок у Дніпрі з Артемом і Олею, я думаю, стане переломним моментом. Якщо цей випадок не стане переломним моментом, то, значить, ми не побудуємо правової держави", - заявила глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе.

 

Деканоїдзе також розповіла, що реформа повинна починатися "зверху" і зазначила, що зміни до законодавства будуть суворими. Вона пояснила, що коли поліція діє в рамках закону, всі повинні розуміти, що потрібно виконувати вказівки поліцейських.



"Щодо презумпції правоти поліцейського: коли вас зупиняє поліція і вимагає для перевірки документи, а ви починаєте аргументувати, всіляко заперечувати і не хочете, щоб у вас перевірили документи і реально вже переходите як би в непокору поліції ... Спершу треба підкорятися, спершу треба виконати всі вказівки, які вам дає поліція, і потім вже ми розбиратимемося, і суд, і прокуратура, що там сталося", - зазначила глава Нацполіції.



Як повідомляла "УМ", 25 вересня у Дніпрі у результаті стрілянини загинули двоє поліцейських. Підозрюваним, як заявила поліція, виявився раніше розшукуваний правоохоронцями Олександр Пугачов, екс-боєць батальйону "Торнадо".