У Києві, Одесі і Чернівцях відчули поштовхи землетрусу

10:54, 24.09.2016

Поштовхи землетрусу відчули жителі багатьох міст України в ніч на суботу. Епіцентр землетрусу був у Румунії, але поштовхи його відчувалися ледь не по всій Україні.  

 

Про це повідомляє Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр у суботу.

 

«Епіцентр підземних поштовхів розташовувався в 153 км на північ від Бухареста. Осередок землетрусу залягав на глибині 94 км», - йдеться у повідомленні.

 

За попередніми даними румунського Національного інституту фізики Землі та Молдавського центру сейсмології, потужність підземних поштовхів склала 5,6 бала за шкалою Ріхтера (дані уточнюються сейсмографами).

 

Вказується, що це найпотужніший землетрус у 2016 році. Даних про жертви або руйнування станом на ранок суботи немає.

 

При цьому, користувачі в соіцальних мережах повідомляють, що досить сильні підземні поштовхи відчувалися в Києві, Дніпрі, Одесі, Херсоні, Запоріжжі, Кропивницькому, Кривому Розі, Вінниці та інших містах України.

 

 

Так, жителі Одеси відчули підземні поштовхи о 2:13. У будинках трясло меблі і хиталися люстри. У Києві підземні поштовхи відчули практично у всіх районах.

 

«Осокорки - прокинувся від сильних поштовхів, вентилятор як маятник розхитало», - написав мешканець Києва. Інша киянка повідомляє: «Всі спали, вискочила з ліжка за інерцією. Почала будити своїх, доки панікувала, все скінчилося».

 

«Чернівці дуже інтенсивно трясло з хвилину», - повідомили в соцмережах.

 

«Диван трусило і вікно тріскотіло», - написала одеситка. «Думала, що дім валиться, або кінець світу настав», - пишуть інші користувачі соцмереж.

 

Скандально відомий колишній посадовець Нацполіції Ілля Ківа написав у Facebook: «Прокинувся, відчуваю гойдає. Спочатку подумав, що це круто сусіди зверху «виконують», ось тільки раніше я за ними такого не помічав. Потім зрозумів, що це перебор, мабуть землетрус, заспокоївся».