Порошенко закликав США довірити Україні летальну зброю

10:57, 19.09.2016

Петро Порошенко під час зустрічі з українцями Америки в Нью-Йорку.

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна як і раніше зацікавлена ​​в тому, щоб Захід надав її Збройним силам допомогу в вигляді летального озброєння. На його переконання, Україна за останні роки довела США, що їй можна довіряти.

 

Про це Порошенко заявив під час зустрічі з українською громадою в Нью-Йорку, в рамках свого візиту до США в ніч на понеділок за київським часом.

 

«Другим по порядку (після продовження і посилення санкцій проти Росії), але не менш важливим за значенням питанням є передача летального озброєння та інших військових технологій українським Збройним силам», - заявив Президент.

 

За словами глави держави, українська армія за останні 2,5 роки довела, що на неї можна покластися і їй можна довіряти.

 

«Адже на початку моєї президентської каденції наші партнери з США говорили, що у них є 100% -ва інформація, що 50% українських ЗС корумповані, ще 50% - агенти КДБ», - згадав Порошенко.

 

Президент відзначив, що за останні два роки Україна побудувала нову професійну армію, яка відповідає всім необхідним критеріям.

 

«Ми продемонстрували, що Україна ніколи не вела і не буде вести загарбницьких воєн, з української сторони ніколи не йшла загроза і абсолютно безпечно нам передати летальну зброю. За свою землю ми будемо боротися до останньої краплі крові», - сказав Порошенко.

 

На його думку, агресор навряд чи вдасться до відкритого вторгнення, якщо «поруч з Україною пліч-о-пліч, в тому числі і в питаннях військового співробітництва, стоїть весь світ, включаючи США».

 

Глава держави також відзначив, що відновити українську армію вдалося і завдяки внеску українців Америки. Він подякував діаспорянам за небайдужість, за те, що «так любите Україну і будете та готові за неї боротися».

 

«Пишаюся бути на чолі такої великої нації, як українці. Вчергове переконався в цьому 24 серпня – ми пройшли по Хрещатику одразу після параду, і я бачив сльози щастя і радості об’єднаної України, гордості за свою країну», – сказав Порошенко.