Гройсман назвав хуліганством напад на посольство Росії

12:27, 17.09.2016

Гройсман вважає напад на посольство хуліганською витівкою (фото Рейтерс)

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає хуліганською витівкою обстріл з салютної установки Посольства Росії в Києві.

 

Про це він сказав у кулуарах 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), пише УНІАН.

 

«Це хуліганство та є неприйнятним. Київ повинен бути іншим зразком культури. Це дрібний інцидент, який не потребує коментаря», - сказав Гройсман.

 

Сам інцидент вже розслідує поліція Києва.

 

«Близько першої години ночі до Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення про вчинення хуліганських дій на проспекті Повітрофлотському. На місце прибула слідчо-оперативна група. З’ясувалося, що близько 20-ти осіб у балаклавах підійшли до посольства іноземної держави, закріпили предмет, схожий на салютну установку, та скерували його у бік дипломатичної установи. За кілька хвилин пролунала низка пострілів. У результаті будівля зазнала незначних пошкоджень», – йдеться у повідомленні поліції

 

За інформацією правоохоронців, під час інциденту ніхто не постраждав.

 

В той же час Москва перевіряє деталі інциденту з передбачуваним нападом на російське посольство в Україні, передає РІА Новини з посиланням на російське МЗС.

 

"У разі якщо це підтвердиться, то реакція буде негайним", - сказав співрозмовник агентства у відповідь на прохання прокоментувати повідомлення про напад.

 

У суботу в мережі з'явилося відео, на якому показано, як група невідомих обстрілює за допомогою піротехніки будівлю російського диппредставництва. Інцидент стався напередодні єдиного дня голосування в Росії. У посольстві в Києві буде відкрита виборча дільниця.