У Сарнах, на Рівненщині затримали прокурора через бурштин

11:50, 12.09.2016

Під час затримання прокурора Сарненського району.

Слідчі Головної військової прокуратури ГПУ, оперативники Нацполіції і СБУ, спільно з бійцями загону спецпризначення КОРД затримали прокурора Сарненського району та двох організаторів незаконного видобування бурштину на Рівненщині в понеділок.

 

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

 

«Нові затримання у бурштиновій справі. На Рівненщині продовжується спецоперація «Бурштин»: затримано сарненського прокурора та двох організаторів незаконному видобутку дорогоцінного каміння», - написав пан Аваков.

 

За словами міністра, зараз тривають санкціоновані судом обшуки.

 

 

Арсен Аваков не вказав прізвище затриманого прокурора, але оприлюднив світлини затримання і обшуку. Утім, з офіційних джерел відомо, що прокурором Сарненського району є Вадим Топольський.

 

Арсен Аваков нагадує, що у липні 2016 року правоохоронці провели спецоперацію по затриманню організаторів «бурштинової мафії», до складу якої входили перший заступник прокурора Рівненської області, діючі та колишні працівники поліції, співробітники СБУ, а також представники криміналітету.

 

«Дані затримання стали результатом кропіткої роботи слідчих військової прокуратури та оперативників Нацполіції і СБУ, які зібрали достатньо доказів, що підтверджують причетність затриманих до вже викритих, а також вчинення нових кримінальних правопорушень», - зазначає міністр внутрішніх справ.

 

Нагадаємо, що тоді у фігурантів було вилучено понад 160 тисяч доларів, 4,7 тисяч євро та 94,5 тисячі гривень. У причетності до незаконного видобутку бурштину на Рівненщині слідчі підозрюють 32 людини. Від виконання обов’язків було відсторонено прокурора області Анатолія Ковальчука.