У Черкасах батько взяв у заручники п’ятирічного сина

11:42, 09.09.2016

Бійці групи швидкого реагування «Корд» штурмували будинок у приватному секторі  Черкас по вулиці Колгоспній, де лютував батько, який погрожував вбити себе та дитину ножем. Ніяких вимог чоловік не висував.

 

Про це повідомляє патрульна поліція Черкас у п’ятницю.

 

Чоловік закрив ворота та хвіртку і замкнувся у хаті. Звідти було чути голосний  переляканий плач дитини та несамовиті крики батька. 

           

Патрульні поліції міста, котрі отримали інформацію про маленького заручника, дорогою до місця надзвичайної події викликали слідчо-оперативну групу відділу поліції. А біля двору їх вже чекали медики. Аби дістатися у двір поліцейським довелося перелазити через паркан.

           

«Наші працівники намагалися спілкуватися із батьком, але він не  йшов на контакт і погрожував розправитися з сином. Не реагував він і на вмовляння своєї матері», – розповідає «УМ» речник черкаської патрульної поліції Зоя Вовк.

           

За її словами, ситуація ставала дедалі напруженою, тож  патрульні поліцейські та слідчі прийняли рішення викликати групу швидкого реагування  «Корд». А самі, тим часом терміново  обстежили подвір’я та простір  навколо  хати, роздивилися куди виходять вікна та двері.

           

Оскільки батько вів себе неадекватно, після прибуття  спецпризначенців було прийнято рішення штурмувати будинок. Що й зробили.

           

«Слава Богу, все обійшлося благополучно. Правоохоронці спрацювали професійно та злагоджено. Ніхто не постраждав», – каже Зоя Вовк.

           

Звільнений від батьківського полону хлопчик був дуже наляканим і патрульні зробили усе, аби заспокоїти малого та відволікти його від того жахіття, яке він пережив.

           

Мати 34-річного чоловіка шокована тим, що сталося. Вона каже, що нічого подібного і ніколи з її сином не траплялося. Називає його добрим та чемним і не розуміє чим викликана така неадекватна поведінка.

             

Чоловіка забрали до відділу поліції і тепер ним займаються не лише слідчі, але й працівники психіатричної лікарні. Вони й з’ясують, що було у нього в голові, коли він тримав у заручниках власного сина.

           

Хлопчик наразі знаходиться у бабусі. А тим часом поліцейські, які його рятували, між собою називають малого «Брюс Лі», через те, яке важке психологічне навантаження він витримав.