У Луганську і Дебальцевому людей залякує ФСБ через проукраїнські настрої

13:01, 08.09.2016

Співробітники російської ФСБ залякують жителів окупованої Луганщини через зростання  відкритих проукраїнських настроїв. Зокрема, іноземна спецслужба відкрито прослуховує телефонні розмови мешканців Луганська, Стаханова і Дебальцевого.

 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони на сторінці у Facebook  у четвер.

 

За даними української воєнної розвідки, саме в ключових окупованих містах Донбасу посилилися проукраїнські настрої серед населення. Зокрема, люди стихійно влаштовують зібрання «для демонстративного осуду діяльності російських окупаційних військ та зрадників».

 

Саме тому, співробітники ФСБ почали активно залякувати місцевих мешканців та посилювати поліцейський режим.

 

«З початку вересня, у ключових містах області: Луганську, Стаханові, Дебальцеве, демонстративно, без будь-яких юридичних підстав, прослуховуються телефонні розмови місцевих жителів та проводяться заходи із розширення мережі інформаторів», - йдеться у повідомленні ГУР Міноборони.

 

Окупанти і бойовики терористичної ЛНР реагують на кожен факт відвертого невдоволення людей їхніми діями, або на слова підтримки України.

 

Українські розвідники зазначають, що затриманих «порушників» окупанти залякують «наслідками, у тому числі можливою кримінальною відповідальністю за будь-яким вигаданим обвинуваченням».

 

Ще однією причиною невдоволення місцевих мешканців діями ватажків ЛНР стало зменшення обсягів і якості російського продовольства, яке доставлялося так званими «гуманітарними конвоями».

 

За даними розвідки, через стагнацію російської економіки, луганчан намагаються годувати простроченими, зіпсованими продуктами.

 

«Так, після сортування продовольства, доставленого «гуманітарним конвоєм» 25 серпня, тільки 10% м’ясних та рибних консервів визнано придатними до споживання та видано населенню тимчасово окупованих територій Луганської області. У решти 90% консервів терміни зберігання вийшли ще задовго до транспортування з Росії», - повідомляє ГУР Міноборони.

 

Коли ж, луганчани почали висловлювати відкрите невдоволення і звинуватили ватажка луганських бойовиків Ігоря Плотницького в черговій крадіжці «гуманітарки» для перепродажу через власну мережу супермаркетів, окупаційна влада не придумала нічого кращого, ніж надрукувати нові етикетки та замінити їх на консервних банках, вказавши новий термін придатності.

 

Тож тепер, «для приховування такої очевидної підміни (різниця термінів зберігання на етикетці та банці), більшу частину продуктів планується видати в учбові заклади та установи дошкільної освіти», повідомляють розвідники.